ontmoetingscentrum

Locatie Amira

Locatie Amira is een centrum in de wijk is waar mensen laagdrempelig naar toe kunnen in een vertrouwde omgeving.

Deze locatie Amira staat voor leiding nemen over je eigen leven en je bent iemand die er mag zijn zoals die is.

Inloop

Dagelijks van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur kunt u onze Ontmoetingscentrum Amira binnenlopen. Hier zult u ontvangen worden door een gastvrouw.

U kunt naar binnen lopen voor een kop koffie, of om u aan te melden voor een activiteit, of wellicht heeft u een project die u wilt aanbieden vanuit ons centrum. Kom vooral langs met uw vragen.

Inloopspreekuur

We hebben een spreekuur voor mantelzorgers van migrantenouderen gehad en een spreekuur van een wijkverpleegkundige.

U kunt onze spreekuren terugvinden bij onze activiteiten op de homepagina.

Dagbesteding

Als stichting Aminah willen we eenieder die bij ons komt een stapje verder helpen met zijn/haar hulpvraag.

Ben jij iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Dan kan je een beroep doen op onze dagbesteding Amira.

Binnen onze dagbesteding werken we samen met jou aan het vergroten, behouden of compenseren van jouw zelfredzaamheid.

Daarnaast voorkomen we dat je in een sociaal isolement terecht komt en zo nodig ontlasten we jouw mantelzorger(s).

Wat wil jij?

Wat je zult doen bij de dagbesteding, hangt af van jouw eigen doel, deze staat voorop. Je geeft zoveel mogelijk zelf vorm aan je leven. Bij behoefte aan een leuke tijdsbesteding kan je meedoen met de activiteiten binnen ons ontmoetingscentrum. Als die stap te groot is kan je in een kleinere setting
beginnen. En als dat nog een drempel is dan kan één-op-één begeleiding ingezet worden om die drempel over te gaan.

We besteden aandacht aan alle leefdomeinen en samen met jou maken we een ondersteuningsplan dat jou helpt om jouw doel(en) te bereiken.

Eigen ontwikkeling

Behalve ondersteuning bij onder andere financiën, relaties, tijdsbesteding, sociale contacten en gezondheid besteden we ook ruim aandacht aan jouw eigen ontwikkeling.

Dat kan te maken hebben met jouw hobby, het verbeteren van de Nederlandse taal, maar ook werkervaring opdoen en stappen zetten naar arbeid.

Binnen de beschermde omgeving van onze dagbesteding kunnen we jou begeleiden richting werk.

Een voorbeeld hiervan is training krijgen om (weer) te wennen aan een werkplek of het samenwerken met anderen. Zo nodig kunnen we met behulp van het netwerk van stichting Aminah in de wijk een werkervaringsplek zoeken.

Vrijwilligerswerk als ervaring

Niet iedereen kan een betaalde baan krijgen. Dan is vrijwilligerswerk bij ons of via ons in de wijk mogelijk. Je werkt samen met andere deelnemers of alleen. Een begeleider ondersteunt je hierbij.

Kom langs voor een gesprek. Als blijkt dat onze dagbesteding bij jou past maken we een afspraak voor een intakegesprek.

Location: Bos en Lommerweg 387, 1061DH Amsterdam

Email: info@stichtingaminah.nl